Tango Argentino El Eje

De naam 'El Eje' betekent 'de as'; een in de tango belangrijk begrip. 

Omdat we in de Argentijnse tango niet volgens een choreografie dansen is het belangrijk dat beide dansers, leider en volger, in hun eigen balans dansen, dat wil zeggen: in eigen as.

Zoals gezegd is de tango een dans zonder choreografie, dus een improvisatiedans: De beweging ontstaat in het moment, ingegeven door het contact en de muziek. Om vrij te leren improviseren staat de verbinding tussen de danspartners voorop. De verbinding of het contact wordt tot stand gebracht via de 'abrazo' ofwel de omarming. Deze omarming is ontspannen en minder 'stijf' dan de traditionele danshouding die we kennen uit het stijldansen. Door het ontspannen contact kun je verschillende emoties in de dans tot uitdrukking brengen: van intiem en sensueel tot vrolijk en expressief.

Al hoewel de tango van origine mannelijke leiders en vrouwelijke volgers kent, hoeft een koppel niet persé uit man en vrouw te bestaan. Je kunt een danspaar vormen met wie je maar wilt en je kunt kiezen of je graag als leider of als volger wilt dansen.